Kennis maken met de schietsport

  • Sportschieten is een sport voor iedereen,

Schietsport is een unieke combinatie van concentratie, technisch kunnen en fysieke inspanning.

Iedere leeftijd (12 jaar of ouder), man of vrouw dit maakt hier allemaal niks uit. Het is een sport die kan worden beoefend van recreatief, competitie op verschillende niveaus  en zelfs op olympisch niveau. Door mensen met een eigen wapen en/of een wapen van de vereniging.

  • Is de schietsport een veilige sport ?????

Schutters zijn geconcentreerd, hebben veiligheid voor alles, gaan betrouwbaar om met hun wapens en zijn prestatiegericht. Veiligheid staat voorop. Strenge veiligheidsregels en de handhaving daarvan is een zeer belangrijk onderdeel binnen de schietsport. Hierdoor is de schietsport een van de veiligste sporten in ons land. Het afwezig zijn van fysieke contacten tussen de deelnemers, strenge veiligheidsreglementen bij het gebruik van wapens en gecertificeerde schietbanen garanderen een zo veilig mogelijk schietklimaat.

Veiligheid staat voorop en door de controle hier van wordt dat ook zeker gehandhaafd. Ook gelden er strenge veilheidsregels en zijn de schietbanen als het goed is gecertificeerd door de KNSA net zoals bij onze vereniging  zodat een veilige schietomgeving wordt gegarandeerd.

  • Voor de beginnende schutter,

Juist omdat het bij de schietsport gaat om veiligheid en heel goed weten waar je mee bezig bent hebben wij als Willem Tell een nieuwelingen cursus. Deze cursus is samengesteld op basis van de regels en normen van de KNSA(Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie) Hij wordt dan ook gegeven door een van onze gediplomeerde trainers, we mogen dan ook met trots zeggen dat wij 3 gediplomeerde trainers binnen de vereniging hebben.

Opgeven voor een introductieles of eerste kennismaking met de schietsport kan via de link. aanmeldings mail 

De introductieles bestaat uit een 6 tal les avonden die gericht zijn op veilig omgaan met de schietsport en je leert de basis van het schieten met een  klein kaliber geweer en een klein kaliber pistool. Je gaat hier dan onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur proeven aan de schietsport.