kersttoernooi 2015

Afgelopen maandag hebben we het kersttoernooi bij ons op de vereniging verschoten (het was weer ouderwets gezellig).

We kunnen terug kijken op een geslaagde en gezellige avond.  Zie de foto’s voor een impressie.

We willen als eerste de sponsoren bedanken die mede gezorgd hebben voor de prijzen. Zuivelboerderij Noordam uit Hellouw dank je wel voor het schenken van het lunch kaasje en  Keurslager Arie Arisse uit Beesd  dank je wel voor de schotel met de diverse soorten worsten,

De opkomst was best groot, we zijn met de schutters van start gegaan op drie schietpunten. Op een schietpunt werd er pistool geschoten. Men moest daar op een kaart schieten waarbij je zoveel mogelijk punten bij elkaar kon schieten. Sommige schutters ging dit best goed af.

Op het volgende schietpunt werd er met geweer geschoten op gelukskaarten. Dit was een kaart met een sneeuwpop erop en eromheen allemaal sneeuwballen met punten erin. Dit werd al een stuk moeilijker maar er waren twee schutters die het voor elkaar kregen om twee sneeuwballen op de kaart weg te schieten.

En als laatste hadden we een schietpunt waar er met karabijn geschoten werd. Nu was het wel zo dat de schutters het visueel op de kaart niet kon zien omdat ze omgedraaid hingen. Dit was voor de meest schutters wel heel lastig zowel voor de pistoolschutters als voor de geweerschutters.

Nadat iedereen geschoten had en zijn kaarten had ingeleverd kon er geteld worden, en wat schetst onze verbazing?!?! Onze jonge karabijn schutter kwam als winnaar uit de bus. We roepen dat we investeren in de toekomst en in onze jeugd. En het lijkt zijn vruchten af te werpen.

Iedereen die prijs had bij deze; Van Harte Gefeliciteerd met jullie prijzen.

Niemand ging echter zonder prijzen naar huis. Onze oudste schutter wilde graag speculaaspoppen schieten en zoals altijd is dat natuurlijk mogelijk.IMG_4896

 

De rest en ook onze oudste schutter kregen allemaal namens ons een heerlijk kerstbrood mee naar huis.

Fijne Feestdagen allemaal.